Jest taka restauracja w Warszawie, która gdyby mieściła się w Hiszpanii, Włoszech, Anglii miałaby z pewnością gwiazdkę.

Nie policzę, ile razy próbowałem w niej dań, nie policzę, ile razy polecałem ją znajomym, ale policzyć mogę, jak często się zawiodłem. Ani razu.

Kuchnia, jaką przygotowuje tam Bartosz Szymczak jest po prostu genialna, z wspaniałymi kombinacjami smakowymi i mocnymi sosami, które aż zachęcają, aby wylizać talerz.

Tu każde menu degustacyjne zachwyca, niezależnie czy pójdziemy na wiosnę, w zimę, czy w środku lata.

Bartosz Szymczak czaruje i pokazuje, że można na talerzu położyć wiele składników, z których każdy odgrywa ważną rolę w daniu.

Gdy pójdziecie do Rozbrat 20 zamówcie koniecznie wine pairing, bo ten pozwoli odkryć nowe, ciekawe wina i sprawi, że dania zasmakują jeszcze lepiej.

Jeżeli z jakichś powodów nie chcecie jednak zdać się na menu degustacyjne, w karcie też znajdziecie same sztosy, od tatara, przez dania główne, po desery ze słynnym już karmelowym kamykiem.

Czy wróciłbym do Rozbrat 20? Co za pytanie! Wracam regularnie!

Adres: Rozbrat 20, ul. Rozbrat 20, Warszawa
rozbrat20.com.pl